Belépés | Regisztráció
HappyHair · Magazin · Miért nem tartósak a göndör fürtjei?
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.

Miért nem tartósak a göndör fürtjei?

A különböző hajcsavarók és hajsütővasak arra szolgálnak, hogy hajunkat begöndörítsük anélkül, hogy fodrászhoz látogatnánk. Mégsem sikerül sokszor tartós hatást elérni. Most adunk pár ötletet, hogyan tehetjük göndör loknijainkat tartósabbá.

1.szabály: Hajtermék használata

Ha haját olyan dologra szeretné rávenni, amit természetes esetben magától nem csinál, mindig a megfelelő hajkészítmény használata szükséges. Ha például forró eszközt használ, előtte mindig használjon hővédő terméket. Ezután jöhet az a termék, amely segít, hogy az elért eredmény tartós legyen. Ha haja természetesen hullámos, elég egy hullámos hajra való hajhab. Ha viszont haja természetes állapotában sima, akkor erősebb termékre lesz szüksége, például göndörítő habra.

2.szabály: Haj feltűzése göndörítés közben

Amikor hajunkat hajsütővassal göndörítjük, gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy a kész tincseket nem tűzzük fel, amíg teljesen le nem hűlnek. Ha az ön haja nagyon finom, egyenes haj vagy éppen nehéz, hosszú, sűrű haja van, akkor ez a szabály fokozottan érvényes. Bármilyen típusú is a haja, a már begöndörített tincseket mindig tűzze fel, amíg azok ki nem hűlnek teljesen. Hogy a folyamatot egy kicsit meggyorsítsa, a már feltűzött tincsekre fújjon hideg levegőt. Így biztosan tovább tartanak göndör tincsei.

3.szabály: Változtassa meg haja állapotát

Ez a szabály annyit jelent, hogy melegről hidegre, vizesről szárazra változtasson, főleg ha egyenes, finom szálú haja van. Szárítsa meg haját nagyjából egy törölközővel, aztán tegye rá tartósító terméket. Ezután jöhetnek a hajcsavarók. Használjon meleg hajcsavarókat, vagy meleg hajsütővasat, és a kettes szabályban leírtak szerint hűtse vissza haját. Az eredmény tartósabb lesz!

4.szabály: Válasszon más frizurát

Néha az sem elég, ha a fenti szabályokat betartja. Lehet, hogy a frizurája az, ami a göndör fürtök ellen dolgozik. Például ha hosszú, sűrű, nehéz haja van. Ebben az esetben kérje fodrászától, hogy vágjon hajába több réteget, ezzel szellősebbé téve haját. Ha Önnek még belefér, fodrásza egy kicsit meg is rövidítheti fürtjeit, ezzel is súlyt véve le hajáról. Így könnyebben és tartósabban csinálhat magának göndör fürtöket.:) :D =D :O :( *love* :P :| Z_Z B) =)) >:( :S *weep* *nerd* S2 ;) *jawdrop* *sick* :X :* *gentleman*
Keresztnév   


Kommentár (0)
Szóljá hozzá elsőként a sztárfrizurához

TOPlist

Copyright © 2008 - 2024, Eureco, s.r.o.
HappyHair frizuratervező program - frizurák és haj Töltsd fel a fényképedet és próbáld ki, hogy melyik frizura illik Neked a legjobban! Hajviseletek ezrei - sztárfrizurák, esküvői frizurák, alkalmi, emo, trendi frizurák 2024 - teljes frizurapróba.