Belépés | Regisztráció
HappyHair · Magazin · HOGYAN ÁPOLJUK HAJUNKAT A NYÁRI HÓNAPOKBAN
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.

HOGYAN ÁPOLJUK HAJUNKAT A NYÁRI HÓNAPOKBAN

        
 
A nyár kellős közepén vagyunk, és bár nagyon örülök annak, hogy minimális make up-ot kell használnom ebben a hőségben, a hajammal ez éppen fordítva van. Az ugyanis eléggé száraz, könnyen hullámosodik, és egyszerűen olyan semmilyen. A gondos hajápolás az egyik legfontosabb beauty tényező, ezért úgy döntöttem, megosztok veletek pár tippet és terméket, melyek remélhetőleg nektek is segítenek, ha hozzám hasonló a hajtípusotok.
 
SAMPON SÉRÜLT HAJRA
 
                    
 
Az első és legfontosabb lépés egy minőségi sampon. Bevallom, már jó pár éve nem járok fodrászhoz, mert sosem voltam 100%-osan megelégedve a végeredménnyel, ezért magam festem és nyírom is a hajam. Azonban emlékszem, hogy régen, amikor még jártam fodrászhoz, mindig a samponjait csodáltam, mert fantasztikus volt a hajam tőlük. Nem emlékszem, konkrétan melyik terméket használta a fodrász, azonban tudom, hogy L´Oréal Expert volt a márka. Ezért úgy döntöttem kipróbálom az Absolt Repair sampont, mely sérült hajra van (ami az én esetem is). A samponnak szép arany színű csomagolása van, mely a klasszikus formát hordozza. Az állaga nem túlságosan folyékony, ami nekem megfelel, és amikor kontaktusba kerül a vízzel, gazdagon habzik. Hajmosás után a haj igazán szép, sima, és hihetetlenül ragyogó. Tehát elképesztően meg vagyok/voltam elégedve, ugyanis leírhatatlan a különbség e között a minőségi és az egyszerű drogériai samponok közt, melyeket eddig használtam. 
 
MEGÚJÍTÓ PAKOLÁS A SZŐKE HAJ MELEG ÁRNYALATAI KIEMELÉSÉRE 
 
                   
 
Valószínűleg most azt kérditek, miért hagytam ki a hajkondicionálót. Kondicionálót csak ritkán használok, lecseréltem ugyanis pakolásokra. Hetente kétszer mosok hajat, először mondjuk hétfőn. Mosás után ezen a napon felviszem a pakolást a vizes hajamra, és csak olyan 2-3 percig hagyom hatni, nem tovább. A következő mosásnál, mely például csütörtökön van, a pakolást addig hagyom a hajamon, ameddig azt a használati utasításon ajánlják, vagy akár hosszabb ideig is. A pakolásoknak sűrűbb az állaga, mint a kondicionálóknak, és mivel nekem hosszú a hajam, folyton lefolyt a hajamról, ezért vagyok inkább pakolás párti. Tehát a pakolásokkal jó tapasztalatom van, ezért döntöttem úgy, hogy kipróbálom a Schwarzkopf - Tone Enchancing Bonding Mask pakolást, mely szőke hajú hölgyek számára készült. A pakolás sűrű, mélyen ápoló, hidratál és fényessé teszi a hajat. És ha mindez nem lenne elég, természetes meleg pigmenteket tartalmaz, melyek a hajszínt élénké teszik, de be kell valljam, nem vettem észre semmilyen változást a hajam színében. Azonban a hajam újra egészséges és gyönyörűen ragyog! 
 
TÁPLÁLÓ OLAJ MAKACS HAJRA 
 
                     
 
A L´Oréal - Mythic Oil olajocskával már szintén találkoztam a fodrásznál. Az olaj argán-és rizsa olaj keveréke, melyek hidratálják és ápolják a hajat. Én a vizes hajamra szokom felvinni, hogy jól felszívódhasson és ne keltsen zsíros hatást. Azt ajánlom, tényleg csak kis mennyiségben használjátok, mert ha túlzásba viszitek, a hajatok nehéz és zsíros lesz. Azonban úgy gondolom, éppen ennek a terméknek köszönhetően olyan egészséges és fényes a hajam. Tökéletes pont a kis rituálém végére. Ezután a hajam megszárítom gömbölyű fésű segítségével és készen is vagyok. Bár a hajam mélyen regenerált, csak azután néz ki ilyen jól, hogy szépen megszárítottam, és már hajvasalót vagy göndörítőt sem kell használnom. De ha mégis szeretnétek, nyugodtan használhatjátok akár az utolsó simításokkor, miután a hajatok már száraz. 
 
Egyetlen dolgot kifogásolnék ezeknél a termékeknél, mégpedig az illatukat. Lehet, hogy már túlságosan megszoktam a drógériás termékeket, melyek gyümölcsös és virágos illatjegyeket hordoznak. Nem mondom, hogy ezek a termékek nem illatosak, de nem olyan intenzíven, mint ahogy hozzá vagyok szokva. Azonban a csodás hatásuk miatt megbocsátható, de remek kis bónusz lenne. Ezt az apróságot leszámítva maximálisan elégedett vagyok, főleg az olajt használom nagy előszeretettel, melybe beleszerettem. Mindenképpen ajánlom, hogy időről időre (ha nem engedhetitek meg magatoknak folyton, mint ahogy én sem) tegyétek félre a drogériás termékeket, vagy legalább cserélgessétek a használatukat a minőségiekkel is. A változás ugyanis azonnal észrevehető :) 
 
Szép nyarat kívánok nektek, és minél kevesebb gondot a hajatokkal!
 
Teréz
 


:) :D =D :O :( *love* :P :| Z_Z B) =)) >:( :S *weep* *nerd* S2 ;) *jawdrop* *sick* :X :* *gentleman*
Keresztnév   


Kommentár (0)
Szóljá hozzá elsőként a sztárfrizurához

TOPlist

Copyright Š 2008 - 2024, Eureco, s.r.o.
HappyHair frizuratervező program - frizurák és haj Töltsd fel a fényképedet és próbáld ki, hogy melyik frizura illik Neked a legjobban! Hajviseletek ezrei - sztárfrizurák, esküvői frizurák, alkalmi, emo, trendi frizurák 2024 - teljes frizurapróba.