Belépés | Regisztráció
HappyHair · Magazin · Haj sötétítése és világosítása – az útmutató
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.

Haj sötétítése és világosítása – az útmutató

Ha a hajra gondolunk, manapság már nem csak a hajnyírás jut eszünkbe. Különböző technikákat kérhetünk fodrászunktól, hogy minél változatosabb frizurát választhassunk magunknak. Most eláruljuk, mit jelent a haj sötétítése vagy világosítása, és hogyan változtathat úgy haja színén, hogy akár Jennifer Lopez, Kristen Stewart, Jennifer Aniston, Jennifer Lawrence vagy akár Olivia Palermo frizurájához hasonlót kapjon végeredményként.

Mit jelent a sötétítés és világosítás?

Mindkét szó lányegében egy festési technikát jelent, melyeknek köszönhetően már unalmassá vált, fénytelen haja újra élettel teli, fényes és ragyogó lesz. Ha Ön a csokoládé színének öt különböző árnyalatát szeretné haján viszontlátni, esetleg napsütötte szőke hajra vágyik, akkor a sötétítést vagy éppen a világosítást kérje fodrászától.

 

Különbség a sötétítés és világosítás között

Világosításnál az eredeti hajszíntől világosabb, míg sötétítéskor sötétebb színnel festi be fodrásza a kiválasztott tincseket.

Sötétítési és világosítási módok

Ezen hajfestési technikák különböznek a hagyományos módszertől, ahol nagyobb részt fest be egyszerre a fodrász. Itt fodrásza teljesen elkülöníti a befestendő tincseket, de ezek általában sokkal kevesebb hajszálból állnak. Különleges fésűt és fóliát használnak mindkét módszernél. Ön kiválaszthatja, hogy csak haja felénél alkalmazza-e fodrásza ezeket a technikákat, ilyenkor csak a felső rétegeket festik be, az alatta lévőknél meghagyják a természetes hajszínt. Vagy pedig kérheti, hogy teljes hajfelületét sötétítse vagy világosítsa fodrásza. A világosításra és sötétítésre egy nagyon divatos példa mostanság az ombre technika, ahol hajvégei egyre világosodnak, vagy épp sötétednek, míg a fejtető felé megmarad eredeti hajszíne.

A sötétítés és világosítás előnyei

Haja sokkal fényesebb lesz, festett haja arcát is szépen keretezi és arcbőrének árnyalatával is csodákat tehet. Azoknak is ez a tökéletes megoldás, akik először próbálkoznak hajfestéssel, mert nem tűnik el hirtelen természetes hajszínük sem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kinek áll jól a sötétítés és világosítás?

E két módszer minden hajtípusnak jól áll. Az egyenes hajat dúsabbnak mutatja, a göndör hajnak pedig mélységet ad.

Kinek nem áll jól?

Ha Önnek rövid haja van, akkor nem ezek a technikák a legmegfelelőbbek. Rövid haj esetén nem mutatja haját dúsabbnak, inkább kócosnak, rendezetlennek tűnhet frizurája.:) :D =D :O :( *love* :P :| Z_Z B) =)) >:( :S *weep* *nerd* S2 ;) *jawdrop* *sick* :X :* *gentleman*
Keresztnév   


Kommentár (6)
joli
9.10.2023
bőr sötétes haj szőke szem és szemöldök barna ajak vörös*jawdrop*
joli
9.10.2023
bőr sötétes haj szőke szem és szemöldök barna ajak vörös
joli
9.10.2023
bőr sötétes haj szőke szem és szemöldök barna ajak vörös
joli
9.10.2023
bőr sötétes haj szőke szem és szemöldök barna ajak vörös
joli
9.10.2023
bőr sötétes haj szőke szem és szemöldök barna ajak vörös
joli
9.10.2023
bőr sötétes haj szőke szem és szemöldök barna ajak vörös

TOPlist

Copyright © 2008 - 2024, Eureco, s.r.o.
HappyHair frizuratervező program - frizurák és haj Töltsd fel a fényképedet és próbáld ki, hogy melyik frizura illik Neked a legjobban! Hajviseletek ezrei - sztárfrizurák, esküvői frizurák, alkalmi, emo, trendi frizurák 2024 - teljes frizurapróba.