Belépés | Regisztráció
HappyHair · Magazin · A legjobb hajtippek szőkéknek
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.

A legjobb hajtippek szőkéknek

Mi a közös Gwen Stefaniban, Erin Heathertonban és Naomi Wattsban? Ők mindannyian a dögös szőkék táborát erősítik. De a  szőke haj kezelése nem könnyű! Ha követi tanácsainkat, akkor az Ön haja is ragyogni fog!

Miért a szőkék?

Míg a barna hajnak három rétege van – a velőállomány (medulla), a kéregállomány és a hajszál-cuticula – addig a természetes szőke hajnál hiányzik a velőállomány, és a hajszálak átmérője is vékonyabb. Emiatt a szőke haj sokkal finomabb, vékonyszálúbb, ezáltal sokkal törékenyebb is.  És mivel a szőke hajat gyakran festik viselőik, hogy megtalálják a tökéletes árnyalatot, hajuk még igénybevettebb, mint sötétebb hajú társaiké.

Ha tovább olvas, van pár tippünk, ami segíthet, ha Önnek is a fent említett problémái adódtak hajával.

Száraz és törékeny?

A természetes szőke haj hajlamos, hogy szárazabb, törékenyebb legyen. Hogy ezen segítsen, használjon minél több hidratáló terméket, és hetente törődjön hajával. Olyan termékeket keressen az üzletekben, amelyeken „csodás regeneráló hatás” van feltüntetve.

Unalmas és fénytelen?

Olyan termékeket válasszon, amelyek kifejezetten erre a problémára kínálnak megoldást. Ha a termékre rá van írva, hogy kifejezetten szőke hajra ajánlják, ne habozzon, vegye meg!

Túl sárga?

A szőke haj – mindegy, hogy természetes vagy festett – gyakran tűnik sárgának. Ez ellen olyan sampont és kondicionálót használjon, amely a haj színét, fényességét adja vissza Önnek.

Túl kemény?

A kemény víz szőke haját is durvává teszi. Ez ellen úgy tud védekezni, ha vízszűrőt szerel fel csapjára, amely lágyítja a vizet, ezáltal hajához is kíméletesebb.

Top tippek a tökéletes befejezéshez:

1. A tökéletes árnyalat

Nézze meg arcbőre tónusát, hogy hideg vagy meleg-e, és ez alapján válassza ki a megfelelő árnyalatot hajának. Ha nem szeret hajával túl sokat bíbelődni, akkor ne válasszon túl hideg árnyalatot. Ehhez ugyanis nem minden smink illik – példa erre Gwen Stefani, akinek sminkje általában nem illik szőke hajához.

2. Szőke és szőkébb

Ha a nyári szezonra szeretne szőkébb lenni, íme egy trükk: A nap világosítja haját. Már tavasszal kezdje el a tincsek fokozatos szőkítését, és nyárig mindig több és több tincset szőkíttessen tincseihez.  A nyár végével pedig pont fordítva csinálja, csökkentse a szőkített tincsek számát. 

 

 

 :) :D =D :O :( *love* :P :| Z_Z B) =)) >:( :S *weep* *nerd* S2 ;) *jawdrop* *sick* :X :* *gentleman*
Keresztnév   


Kommentár (6)
Csilla
6.3.2017
Kitti
6.3.2017
Ch
imre kerényi
8.7.2013
Imre Kerényi: te TAPLÓ
Anita
7.1.2013
Én most sötétebb árnyalatot vettem arany szőkét ami remélem jobban kíméli hajam egészségét.
Anita
7.1.2013
Ez igen.
Lakatos Mária
6.28.2013
És ha hófehér ősz vagyok? Arra is jó lenne néhány tanács.

"Öreg asszony nem vén asszony" üdv. Mária

TOPlist

Copyright © 2008 - 2024, Eureco, s.r.o.
HappyHair frizuratervező program - frizurák és haj Töltsd fel a fényképedet és próbáld ki, hogy melyik frizura illik Neked a legjobban! Hajviseletek ezrei - sztárfrizurák, esküvői frizurák, alkalmi, emo, trendi frizurák 2024 - teljes frizurapróba.